Heksenboter Huisdier Workshop

Tijdens deze workshop leer je een mysterieus organisme kennen: heksenboter! Heksenboter is de bijnaam voor de Slime Mold of slijmschimmel. Een geel-, wit- of roodachtig slijm dat over de vochtige bodem van het bos kruipt, traag maar zeker. Wetenschappers weten niet of ze het nu een schimmel of een dier moeten noemen. Eén ding staat vast: het is een intrigerend organisme.

Ze bezit een primitieve vorm van intelligentie en is daardoor een leuk huisdier. Onderzoekers gebruikten het onder andere om verkeersplannen te optimaliseren en computerproblemen efficiënter op te lossen. Ze kan raadsels oplossen en is zeer dankbaar als je ze eten geeft.

Tijdens de workshop leren we de Slime Mold beter kennen in al haar eigenaardigheden. Je leert enkele basistechnieken om ze te verzorgen en hoe je haar raadsel kan doen oplossen. Na de workshop kan je je eigen Slime Mold huisdier meenemen naar huis.

Er is geen voorkennis vereist voor de workshop.

LESGEVER

Niek D’Hondt geeft de workshop. Niek is gebiologeerd door micro-organismen en wat ze allemaal kunnen. Via workshops geeft hij zijn passie voor wetenschap door aan jong en oud.

Praktisch

Duur: 2u

Max. 15 deelnemers

Bekijk de planning en andere evenementen →

Hoe ons te bereiken?

Atheneum Wispelberg (Blok E, 1e verdieping)
Wispelbergstraat 2
9000 Gent

hello@reagentlab.org

Open op:
Zaterdag 13:00 – 17:00
Andere momenten: volg ons